Knjige budućnosti
Knjige koje trebate danas

BRZI UM: Trening učenja i pamćenja prema metodi Dominica O'Briena

159,00 kn

KATEGORIJE:

Superučenje
Sve knjige

Opis

Pisana za čitatelje svih dobi i sposobnosti, ova iznimno duhovita, sadržajna i poučna knjiga sadrži sve što trebate znati da biste usavršili pamćenje i postigli najbolje rezultate u životu i poslu.

Knjiga "Brzi um" otkriva tajne naših skrivenih mentalnih sposobnosti. Praktičan i razumljiv priručnik olakšat će vam pamćenje, učenje i život.
 
„Duboko sam i nepokolebljivo uvjeren da svaki pojedinac, neovisno o sadržaju koji treba zapamtiti, prije svega mora znati kako se uči i svladati to umijeće. Svrha je ove knjige otkriti taj proces, dakle tretirajte je kao priručnik za korištenje mozga.“ - Dominic O'Brien
 
Detaljno i pregledno izložene metode i vježbe:
 
 • Učinkovite i lake tehnike i vještine pamćenja za sve vrste testiranja i svakodnevni život
   
 • DOMINIC metoda pamćenja brojevnih podataka specijalno osmišljena za svakoga tko želi usavršiti pamćenje egzaktnih podataka i briljirati u akademskom i poslovnom svijetu
   
 • Brzo čitanje – savjeti, testovi i tehnike
   
 • Mentalne mape, bilješke, organizacija građe – savjeti, testovi i tehnike
   
 • Metode i savjeti za učenje stranih jezika – svladavanje jezika bez muke
   
 • Pamćenje govora, izlaganja i prezentacija – impresionirajte slušateljstvo
   
 • Tehnike pamćenja citata i duljih tekstova
   
 • Metode za uklanjanje stresova koji blokiraju sposobnost pamćenje
   
 • I još mnogo toga…
 
 
O autoru:
 
 
Osmerostruki šampion Svjetskog prvenstva u pamćenju, velemajstor pamćenja upisan u Guinnessovu knjigu rekorda i autor brojnih uspješnica o učenju i pamćenju Dominic O'Brien danas trenira mnoge stručnjake, menadžere, javne osobe, ambiciozne studente i učenike pokazujući im kako značajno poboljšati pamćenje i kognitivne sposobnosti u osobnom i poslovnom životu.
 
O'Brien nije genij rođen sa savršenim pamćenjem. On je zapravo dokaz da svaka osoba, bez obzira na dob, može poboljšati svoje pamćenje i mentalne sposobnosti do neslućenih granica. Rođen 1957. godine u Londonu, mnemotehnikama i umijećem pamćenja počeo se baviti tek u 31. godini života, nakon što je na BBC-u gledao mnemonista Creghtona Carvella kako pamti špil od 52 igraće karte u manje od tri minute. Baš onda je Dominic O'Brien, koji nije posjedovao nikakve iznadprosječne urođene sposobnosti, odlučio saznati može li doista svatko razviti pamćenje, uz uvjet da se koristi vrlo učinkovitim tehnikama učenja. Tako je nastala vrlo jednostavna i učinkovita te nadasve zanimljiva metoda DOMINIC uz pomoć koje svaka prosječna osoba može višestruko poboljšati svoje mentalne sposobnosti.
 
“Dominic svoja nevjerojatna dostignuća duguje temeljitom proučavanju područja, potpunoj posvećenosti zadanim ciljevima, te razvijanju i brušenju prirodnih sposobnosti koje svi posjedujemo.” - Tony Buzan
 
Brojne ugledne svjetske kompanije angažiraju Dominica da njihove zaposlenike pouči svojim praktičnim metodama.
 
 
PROČITAJTE PRVIH DESET STRANICA:
 
 
 
 
Iz predgovora Tonyja Buzana
 
Imao sam čast i sreću upoznati Dominica krajem 80-tih baveći se organiziranjem prvoga svjetskog prvenstva u pamćenju. Pričao mi je tada kako su ga u školi, poput toliko drugih učenika, kudili zbog nepažljivosti, sanjarenja i općenite nezainteresiranosti za uobičajeno školsko gradivo. Dominica je više privlačio svijet mašte, glazbe i razvijanja mentalnih sposobnosti. Pogađate, svoj je život odlučio posvetiti proučavanju i usavršavanju umijeća pamćenja. 

U pet kratkih godina Dominic je razvio uistinu gigantski "mišić pamćenja" i spremao se izazvati sve sudionike prvog svjetskog prvenstva u pamćenju koje se održalo 1991. godine. Pretekavši legendarnoga Creightona Carvella koji je postavio svjetski rekord zapamtivši dvadeset tisuća i trinaest znamenki broja pi, Dominic je doslovce uletio u cilj, osvojio titulu prvoga pobjednika svjetskog prvenstva u pamćenju te usput postavio nekoliko novih svjetskih rekorda.
 
...Nakon što je s očitom lakoćom srušio svjetske rekorde 1993. i 1994. godine, velemajstor Raymond Keene, šahovski autoritet i dopisnik časopisa The Times i Spectator izjavio je da u cijelom svom životu u području mentalne atletike nije vidio ništa briljantnije.
 
No studente, učenike i ostale zainteresirane mnogo će više zanimati činjenica da Dominic svoja nevjerojatna postignuća duguje temeljitom proučavanju područja, potpunoj posvećenosti zadanim ciljevima, te razvijanju i brušenju prirodnih sposobnosti koje svatko od nas posjeduje.
 
U ovoj izvrsnoj knjizi o pamćenju, svladavanju gradiva i polaganju ispita Dominic će otkriti metode i tajne kojima je postigao svoje zavidne rezultate. Preporučujem je sa zadovoljstvom, uvjeren da će svi čitatelji izvući korist iz Dominicovih jasnih i razumljivih savjeta. 
 
TONY BUZAN

Detaljnije

 212 stranica, 15,5 x 23 cm, meki uvez, nakladnik: Planet Zoe, 2014.

Autor: Dominic O'Brien

Područja:

Novosti i obavijesti:

U 21. stoljeću gustoća informacijskog toka višestruko se povećala.Više nego ikada trebamo  metodike učenja koje omogućuju brzo, lako i učinkovito postizanje rezultata. Vještina brzog i kvalitetn ... detaljnije

BESPLATNA DOSTAVA
za narudžbe od 105,00 kn