Knjige budućnosti
Knjige koje trebate danas

Članci i tekstovi

Naši autori

Dominic O'Brien: Brzi um koji je pokorio Las Vegas

   Jedna u nizu uspješnica Dominica O'Briena, osmerostrukoga šampiona Svjetskoga prvenstva u pamćenju, rekordera iz  Guinnessove knjige rekorda, poslovnoga trenera i …čovjeka kojemu su zbog njegova nepogrešiva pamćenja vrata svih kockarnica u Las Vegasu i &scaron... nastavak »

Španjolski mentalist Ramón Campayo nudi metodiku brzog učenja stranih jezika

  Ramón Campayo jedan je od najboljih svjetskih mnemoničara. Od 1980. godine do današnjega dana sudjeluje u natjecanjima iz pamćenja. Danas je vlasnik velikog broja svjetskih rekorda u brzini zapamćivanja i opsegu materijala za zapamćivanje. Član je Međunarodnog društva MENSA. ... nastavak »

Stanislav Muller: Hologramsko pamćenje

Upoznajte tehniku koja već nakon 45 minuta preobražava svako, pa i najzapuštenije pamćenje. A to je tek početak. U jedinstvenoj knjizi-treningu s praktičnom primjenom Tehnike hologramskog pamćenja dr. sc. Stanislava Müllera pronaći ćete mnogo više od toga. "Ova je knjiga klju... nastavak »

Superučenje

Iz knjige BRZI UM Dominica O'Briena

 Jednosmjerni um Kad bacite pogled na stranicu s tekstom ili linearnim bilješkama, nećete dobiti uvid u bit sadržaja, nikakvu inicijalnu predodžbu o smislu onoga što piše. Ne možete ništa drugo nego čitati do kraja. Čak i tada ključne riječi, središnja ideja i važ... nastavak »

Pitanja povjerenja

Iz knjige Ramona Campayo "NAUČITE BILO KOJI JEZIK U 7 DANA": napisala je M. Jesús Garsía (Ramonova supruga)      Bilo je to jednog hladnog prosinačkog jutra pred Božić 2005. godine. Ramon je radio na ovoj knjizi i rad je počeo donositi prve rezultate. Poželjel... nastavak »

Superpamćenje

Stara Grčka i virtualna putovanja

  IZ KNJIGE DOMINICA O'BRIENA BRZI UM: TRENING ZUČENJA I PAMĆENJA PREMA METODI DOMINICA O'BRIENA     STARA GRČKA I VIRTUALNA PUTOVANJA Tehnike pamćenja što sam ih opisao rezultat su višegodišnjih pokušaja. Možda bih trebao reći pokuša... nastavak »

Hologramsko pamćenje - metodika Stanislava Mullera

Hologramsko pamćenje je individualna mentalna  baza podataka u kojoj se nalazi sve što je osoba radila, vidjela, učila i sposobnosti kojima je u životu ovladala. Također, to je usustavljena percepcija sveg prošlog iskustva i predodžbi o budućnosti, koja osobi olakšava svjestan pristu... nastavak »

Zapamćivanje čistih podataka - Ramón Campayo o asocijativnom pamćenju

Iz knjige Ramona Campayo "NAUČITE BILO KOJI JEZIK U 7 DANA": Čisti podatak je informacija koja se mora naprosto zapamtiti. Nije uvijek moguće samostalno doći do značenja riječi, naročito kad ne postoji nikakva logička naznaka koja bi nam u tome mogla pomoći. Zato ga nazivam „ČISTI PODATAK&l... nastavak »

Brzo učenje stranih jezika

Primjena superpamćenja u učenju stranih jezika

Iz knjige Ramona Campayo "NAUČITE BILO KOJI JEZIK U 7 DANA": Čisti podatak je informacija koja se mora naprosto zapamtiti. Nije uvijek moguće samostalno doći do značenja riječi, naročito kad ne postoji nikakva logička naznaka koja bi nam u tome mogla pomoći. Zato ga nazivam „ČISTI PODAT... nastavak »

Brzo čitanje

Zašto je važno naučiti ispravno čitati?

Iz knjige Ramona Campaye "Superpamćenje, superčitanje, superučenje": (...) Prije svega, trud i vrijeme što ga uložite u kvalitetnu tehniku čitanja vratit će vam se dvostruko. Drugim riječima, uspjet ćete razviti brzinu čitanja koja nadilazi svaki prosjek (čitat ćete barem tri do č... nastavak »

Područja:

Novosti i obavijesti:

U 21. stoljeću gustoća informacijskog toka višestruko se povećala.Više nego ikada trebamo  metodike učenja koje omogućuju brzo, lako i učinkovito postizanje rezultata. Vještina brzog i kvalitetn ... detaljnije

BESPLATNA DOSTAVA
za narudžbe od 105,00 kn